Vital10 in De Meerkamp
AmstelveenSport, De Meerkamp ondersteunt Vital10, een vitaliteitsprogramma dat mede ondersteund wordt door de gemeente Amstelveen. Donderdag 19 december van 15.00 – 19.00 uur en vrijdag 20 december van 12.00-17.00 uur staan de vertegenwoordigers van Vital10 bij ons in de hal van De Meerkamp. Zij delen vouchercodes uit waarmee u kunt deelnemen aan dit gezondheidsprogramma.

Wat is Vital10?
Vital10 is een nieuw e-health platform waarmee we mensen uit regio Amstelveen actief willen laten werken aan het verbeteren van hun leefstijl. Met behulp van persoonlijke doelstellingen, professionele begeleiding en een beloningssysteem wil Vital10 bewustwording creëren over het belang van een gezonde leefstijl. Bij Vital10 staan beweging, voeding en duurzaamheid centraal. Deelname aan Vital10 is de eerste 6 maanden gratis.

Wie zijn Vital10?
Vital10 is een initiatief van Sabine Pinedo (internist) en Roderik Kraaijenhagen (cardioloog) in samenwerking met gemeente Amstelveen. Sabine en Roderik wonen al jaren in Amstelveen en zijn werkzaam in de regio. Met hun ervaring als arts kunnen zij met recht zeggen dat voorkomen beter is dan genezen. 70% van alle chronische ziekten in Nederland is toe te schrijven aan 10 beïnvloedbare factoren van iemands leefstijl. Samen met de gemeente willen zij ervoor zorgen dat Amstelveen de gezondste gemeente van het land wordt. Het team van Vital10 bestaat daarnaast uit onder andere een personal coach, een diëtist, een fysiotherapeut en een psycholoog.

Waarom in zwembad?
Zwembad De Meerkamp is een begrip binnen Amstelveen. Het is een plek waar heel veel en heel verschillende mensen komen. Het is een plek waar jong en oud, sport en spel, ontspanning en inspanning bij elkaar komen. Voor elke bezoeker van het zwembad zit er iets relevants in Vital10.

Wat gaat Vital10 doen in het zwembad?
Als eerste zullen de vertegenwoordigers van Vital10 het programma promoten in de hal van De Meerkamp. Zij zullen daar alles vertellen over het project en zullen u een inkijkje  geven in het platform. In januari zullen zij check-ins doen, waarbij zij een aantal gezondheidsindicatoren (bijv. hartslag en bloeddruk) meten en uitgebreidere instructies geven over de vervolgstappen in het proces.

Wilt u meedoen?
Dat kan! De fitnesstrackers zijn waterdicht, dus ook zwemmers kunnen aan het project meedoen.

Wilt u meer weten?
Kijk op de website www.vital10.nl/amstelveen

Tot ziens in De Meerkamp!