Mijn naam is Suhayl Nawar, en schermen is mijn passie.
Ik ben 12 jaar oud en ik zit op het 2e jaar Technasium van het Keizer Karel college.

Ik train sinds mijn negende bij SchermCentrum Amsterdam. Ik scherm dus al 3,5 jaar, 3 daarvan doe ik al aan wedstrijden. Ik doe zowel toernooien in Nederland als internationale toernooien in het buitenland, zoals: België, Duitsland, Frankrijk.

Ik train vijf dagen per week (dinsdag tot vrijdag schermtraining en maandag conditietraining), ook doe ik mee aan landelijke trainingsstages onder leiding van de Nederlandse bondscoach.

De reden dat ik schermen zo leuk vind is de diversiteit, je moet heel snel en tactisch zijn. Een oplossing vinden tegen elke tegenstander. Elke tegenstander heeft namelijk een andere speelstijl en dus moet je tegen elke speelstijl kunnen spelen. Een wedstrijd duurt in de poule 1 keer drie minuten tot de vijf. In de afvalrondes drie keer drie minuten tot de vijftien, tussen de periodes heb je 1 minuut pauze.

Ik verheug me dit jaar erg op de Marathon Fleuret Challenge in Parijs, in februari waar rond 400 deelnemers in mijn categorie van de hele wereld komen. In maart doe ik mee aan de Challenge Wratislavia in Wroclaw, Polen waar er in mijn categorie rond de 250 deelnemers van de hele wereld aan meedoen.

Ik ben mijn trainers en mijn ouders heel erg dankbaar voor alle steun die ze aan mij hebben gegeven. Moreel en Financieel. Ook ben ik blij dat door de samenwerking van Sportbedrijf Amstelveen en de middelbare scholen in Amstelveen ik af en toe vrij mag nemen voor toernooien.