Mijn naam is Naut Kragt, ik ben 14 jaar en zit op het KKC in Amstelveen in VWO3.
Toen ik 8 was, gingen we in de zomervakantie naar Amerika. Daar zagen we toevallig een honkbalwedstrijd van een highschool. We zijn spontaan zeker een uur gaan kijken want het zag er leuk uit. Ik was al een tijdje aan het zoeken naar een sport, want ik wilde niet op voetbal zoals alle andere jongens uit mijn klas. Maar vanaf dat moment wist ik wat mijn sport zou worden: honkbal.

In Nederland thuis gekomen, kwamen we erachter dat er zelfs bij ons in het dorp een honkbalvereniging genaamd Sport Combinatie Badhoevedorp was. Ik had geluk met de goede trainers en al gauw stroomde ik door naar hogere teams bij SCB. Later kon ik naar het Elite team van Amsterdam en omstreken waar ik nu nog steeds speel, Amsterdam Diamonds.

In ons team proberen we zo goed mogelijk te worden om te kunnen winnen van andere Elite teams. Hiervoor trainen wij 12 uur per week. Ook thuis ben ik bezig met trainen of om mij visueel voor te bereiden op een wedstrijd. Onze competitie gaat volgende maand weer beginnen. Dan spelen wij 2 wedstrijden achter elkaar van minimaal 100 minuten, meestal betekent dit 4 of 5 innings per wedstrijd. Ik word opgeleid als pitcher. Maar ik ben erg blij dat ik naast het pitchen ook nog vaak in het outfield speel. Want als veldspeler mag je aan slag staan en dat vind ik ook leuk. Honkbal is een sport waar je veel bij moet denken en snel moet reageren. Alle kleine dingen van de sport zijn misschien nog wel het leukst als je ze onder de knie krijgt.

Op mijn 12e mocht ik met vier andere honkballers naar Japan om daar naar een honkbalkamp te gaan van de toen nog heersende Homerun King (Sadaharu Oh) het World Children’ s Baseball Foundation (WCBF). Dit was een geweldige ervaring om met allerlei spelers van de hele wereld te honkballen. Mijn droom is om nog hoger op te komen en uiteindelijk in Amerika te spelen in de Major League Baseball. Ik zal dan net zo goed worden als Sadaharu Oh.

Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan om dit niveau te halen. Hierbij heb ik veel hulp nodig niet alleen bij de trainingen maar ook hulp van mijn school. Om sport te combineren met school krijg ik hulp van Sportbedrijf Amstelveen en van de docenten op school. Voor mijn trainingen moet ik eerder van school. Zonder goede afspraken had ik dit nooit gekund.