Ik ben Leah, Ik ben 12 jaar oud. Ik woon in Amstelveen en zit op het Keizer Karel College in 1 Gymnasium. 5 jaar geleden begon ik met basketbal.

Mijn broer zat toen al op basketbal. Ik merkte dat ik het heel leuk vond om naar te kijken. Ik wilde eigenlijk ook wel gaan basketballen. Dus gaven mijn ouders me op voor Basketball’s cool. Elke zaterdag ochtend ging ik met veel plezier een uurtje basketballen. Een tijdje later zat ik in de u-10 met jongens en meisjes en had ik al een paar toernooitjes. Als klein meisje viel ik op door mijn balvaardigheid en snelheid. Er werd vaak tegen me gezegd dat ik talent had. Later ging ik naar de u-12. Ik speelde elk weekend een wedstrijd. Er kwamen steeds meer meisjes bij mijn club MBCA, uiteindelijk kwam er een meisjes team. Met dit team zijn wij 2de van Noord-Holland geworden. Na een jaar hard trainen en veel wedstrijden gewonnen te hebben was het tijd om naar de u-14 te gaan, maar er was geen gepast team op mijn club. Dus ging ik naar Landslake Lions in Landsmeer.
Bij Landslake ging het er wel anders aan toe, Landslake is meer gericht op meisjes/dames teams. Ik kwam in de u 14- 1 terecht met 13 meiden. Ik heb al veel nieuwe dingen geleerd. We zitten in een van de hoogste poules van de u-16 terwijl wij u-14 zijn. Voor mij is het soms wel lastig want ik ben best klein en als je dan tegen 16 jarige moet spelen is dat wel moeilijk. Ik ben heel trots dat ik ondanks mijn lengte toch ben geselecteerd voor dit team.
Op 6-7-2017 had ik een 3×3 toernooi op het Museumplein in Amsterdam met bijna alle leeftijden. Ik moest ook tegen 18 jarige. Helaas hadden we als team niet gewonnen, maar ik werd wel als talent van het toernooi uitgekozen. Een van de trainers gaf mij ook een compliment dat hij mij als een van de beste pointguards van Noord-Holland ziet (van de meisjes). Pointguard betekent dat ik de gene ben die de bal moet opbrengen en om het spel op te zetten.
Doordat ik wat kleiner ben heb ik juist weer andere vaardigheden, zo ben ik wat sneller en is mijn balvaardigheid wat beter maar ben ik dus wel wat slechter in rebounden. Ik probeer juist die dingen die wat langere mensen doen ook te doen want voor rebounden bijvoorbeeld hoef je niet alleen lang te zijn als je hoog springt dan kom je er ook bij.
Ik train ook mee met de selectie van Noord-Holland. Van uit hier kan je ook gescout worden voor het Nederlandse team. Ik hoop natuurlijk dat dat gebeurd!
Mijn grote voorbeelden zijn Stephen Curry en Lebron James. Zij spelen in de NBA.
Mijn droom is om in Amerika te gaan spelen in de WNBA . Om te basketballen in een stadion vol toeschouwers en je spel te spelen.
Ik zit midden in het seizoen en hoop natuurlijk met mijn team kampioen te worden. Binnenkort hebben wij ook een toernooi in het buitenland. Het belangrijkste is dat je als een team speelt want teamwork makes the dreamwork
Ook al ben je wat kleiner of iets anders als je je maar inzet en niet op geeft dan bereik je alles.