Talent van de maand Isabel van den Berg vertelt over het verloop van haar seizoen:

De eerste wedstrijd na de vakantie was in Naaldwijk op 20 augustus. Het was een test-wedstrijd voor de D-spelen. Ik zou horde en sprint doen. De warming-up van horde ging heel erg goed, maar bij de start raakte ik afgeleid door iemand naast me bewoog en dacht dat het een valse start was en daardoor startte ik heeeeel erg laat. Mijn tijd was 10.86sec. Na de horden race had ik ook last van mijn rug (een blessure waar ik al vaker last van had) Daarna liep ik de 60m met pijn in mijn rug maar k liep toch nog 8.30. Dat was heel erg dicht bij mijn PR, zo vlak na de vakantie, dus ik was super blij!!

NK D-junioren (3 september)
Ik had er zooooooooo veel zin in!!!!! Maar het werd een dag met ongelofelijk veel tegenslag. Bij de warming-up voor de kwalificaties horde gleed ik uit en viel ik met mijn rug en stuitje op het ijzeren pootje van de horde 😭😭. Ik had zoveel pijn dat ik niet eens op mijn rug kon liggen. Ik besloot vlak voor de start het toch maar te proberen en met veel pijn liep ik 11.15 wat uiteindelijk net genoeg voor de finale was. Daarna moest ik gelijk de kwalificaties sprint lopen, gelukkig zakte de pijn wel wat weg. Maar bij de series ging er weer iets mis, de computer van de tijdwaarneming ging stuk en hebben we een uur op de baan moeten wachten. Ik had geen idee wat ik liep, maar ik werd wel eerste van mijn serie en kon ik eindelijk rusten.
Ik ging eindelijk even rustig binnen zitten om te eten en drinken maar dat duurde niet lang want mijn trainer kwam naar mij toe gerend dat alleen mijn serie de tijd niet opgenomen was en dat ze al in de startblokken buiten zaten om over te lopen. Ik sprintte op mijn sokken naar buiten, kwam bijna te laat, en uiteindelijk liep ik 8.36. Daar was ik erg blij mee!
Toen hadden we weer bijna geen tijd meer om te rusten en moest ik mij alweer voorbereiden voor het volgende onderdeel, de 60m halve finale. Bij het onderdeel aangekomen liep het weer 1 1/2 uur uit en na een goede start liep ik met harde wind tegen (baan was omgedraaid) 8.39. Nu had ik eindelijk even tijd om te rusten en te eten en drinken. De organisatie had mij verteld dat alles 1 1/2 uur uitliep dus dat de finale horden veel later ging beginnen.
Toen in aan de warming up van de finale 60m horde wilde beginnen, werd er opgeroepen dat ze gingen starten. Door deze fout van de organisatie had ik mijn warming-up niet kunnen doen en moest ik naar de start toe sprinten. Ik mocht nog net mijn spikes aan doen. Ik was zo van mijn stuk, dat ik voor mijn gevoel slecht liep. Uiteindelijk liep ik 10.53 en werd 4e!!!!😀😀 en was ik achteraf gezien heel tevreden mee.
Daarna moest ik nog de 60m sprint finale lopen. Ik was super gemotiveerd om dit goed te doen. Ik kon gelukkig mijn normale warming up doen en was er klaar voor. Na een goede start liep ik in het tweede stuk hard weg van de rest. IK LIEP 8.26 EN IK WERD EERSTE!!!!!!! Nederlands kampioen, die titel ik zo wilde!! Ik was zooooo blij!!
Een hele goede vriendin (van NEA Volharding, Purmerend) werd ook eerste met de 150m, maar haar enkel deed nog wel pijn (eerder had ze haar enkelbanden gescheurd) en liep daarom helaas de 60m finale niet. Het was een hele zware dag, met veel tegenslagen, maar ik heb ook veel lol gehad en uiteindelijk erg tevreden met het resultaat. En omdat de 60m titel gewonnen had, mocht ik 6 bollen ijs bij DaVinci!!

NK teams D-junioren (16 september)
We hadden er met het team heeeeeel veel zin in!!! We gingen met het hele team met de bus naar Groningen, en dat was al heel gezellig!!!! Daar aangekomen regende het al. Het zou de hele dag blijven regenen! Als eerst moesten we estafette. We wilden heel graag ons Nederlands Record verbeteren, wat uiteindelijk jammergenoeg niet lukte. We liepen 31.50, wat we wel oké vonden. Vervolgens moest ik 60m horde, wat ik na het NK best wel spannend vond. Ik liep 10.65, en voor mijn gevoel liep ik heel erg lekker! Heel erg blij dus. En helemaal geen last meer van mijn rug. Aan het eind van de dag moest ik de 60m lopen. Ik liep in een hele goede serie, met meisjes van een jaar ouder, en in die sterke serie liep ik 8.22!!!!!!!!!! Een nieuw PR!!!!!!!!! Met wind tegen en regen zelfs! In mijn serie was ik 3e tussen de grote meiden en ik was heeeeeeeeeeeeel erg blij😃😃😃😃 met het team werden we uiteindelijk 5e, daar waren we ook heel erg trots op!!!!
Op de terugweg in de bus was het ook super gezellig, niet alleen met het meisjes team maar ook met het jongensteam van Phanos die 3e waren geworden.

NK Estafette (24 september)
De woensdag, donderdag en vrijdag ervoor was ik op brugklas kamp! Dat was heel erg gezellig!!! Maar kwam wel een beetje moe en schor terug.
Zondag zou de 4×60 en de 4×600 lopen. De 4×60 gingen we voor de laatste keer proberen om ons Nederlands record te verbreken. Uiteindelijk lukte dat niet, want we liepen 31.36 maar we wonnen wel met meer dan een seconde voorsprong We waren 1e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Weer nationaal kampioen met de estafette ploeg!!
Daarna moest ik de 4×600 lopen, ik was geselecteerd door de 600m die ik in de meerkamp had gelopen. Ik liep mij voor de ploeg helemaal leeg, ik liep een dik PR 1.47 !!!! super hard…. We werden met de ploeg uiteindelijk 6e. Ik was eerst helemaal kapot, maar op een gegeven moment werd ik hyper ofzo en toen er werd gevraagd of ik mee wou doen met de 10×100 gemengd team en wou ik zeker mee doen! Ik liep mijn 100 meter heel lekker, maar ons team werd gediskwalificeerd. Jammer, maar het was heel erg leuk!

Al met al, het was een GEWELDIG seizoen!

Groetjes,
Isabel