Ik ben Fleur. Ik ben 15 jaar oud. Ik woon in Amstelveen en zit op het Hermann Wesselink College 4 Havo. Sinds anderhalf jaar ben ik fanatiek aan het golfen.

Iedereen heeft wel een mening over golf. Meestal als ik het aan mensen vertel zeggen ze: ”Dat is toch voor kakkers” en “dat is toch geen topsport”.

Het leuke is dat de jeugd waar ik mee train en speel helemaal geen kakkers zijn en dat als ik vertel dat ik 18 uur in de week train ze meestal hun mening herzien. Bij golf gaat het erom, dat je in zo min mogelijk slagen de bal in het gaatje (de hole) krijgt.
Bij golf is mentaal en fysiek een heel belangrijk onderdeel. Daardoor ben ik elke dinsdagmiddag in de sportschool bij mijn speciale TPI(Titleist Performance Institute) fysieke coach te vinden. Ook heb ik een mentale coach.

Eerder zat ik ook op Hockey, Tennis en streetdance. Mijn broertje golft ook en is eigenlijk eerder begonnen. Nadat ik zag hoe hij die internationale wedstrijden speelde in Portugal (wanneer ik meestal toekeek met een drankje), wilde ik dat ook! Maar daar heb je een bepaald niveau voor nodig (in golf wordt dat je handicap genoemd), en dat had ik toen nog niet. Ik ben toen heel hard gaan trainen in de winter 20141/2015; aan mijn golfswing, mijn putten en mijn chippen. Rond maart begint meestal het golfseizoen met allemaal wedstrijden door heel Nederland. Eindelijk was het zover, na hard trainen kon ik meedoen aan de wedstrijd in Portugal. Ik had op de wedstrijd goed gespeeld, en werd uiteindelijk 2e van de 20 deelnemers in de categorie under 14.

Dat smaakte naar meer, en vanaf toen ben ik nog harder gaan trainen. En ben ik op een speciale golf academie gegaan: De Grünberg golfacademie. Na weer een winter hard trainen startte het seizoen 2016 en speelde ik mijn eerste twee grote wedstrijden met de hele Nederlandse top. Ik had ze alle twee gewonnen. Omdat ik zoveel fysiek trainde en golfde, werd het mijn lichaam teveel. Mijn pees in mijn schouder raakte ontstoken, omdat ik me niet wilde laten kennen en mijn seizoen volop bezig was ben ik door blijven golfen. Maar we merkten dat mijn valkuil was. Achteraf heb ik er 4 maanden uit gelegen. Het leek na twee maanden even beter te gaan, en toen was ik gekwalificeerd voor het NK waar ik na een 36holes wedstrijd 9e werd. Maar daarna stortte mijn schouder weer in. Na mijn blessure, ben ik nog meer van het golfspel gaan genieten, en besefte ik pas hoe bijzonder het is om gezond te zijn en te kunnen golfen.

Het seizoen was inmiddels bijna afgelopen, dat was het meest moeilijke, want na een winter elke dag trainen en dan geen wedstrijden kunnen spelen, dat is echt balen. Maar gelukkig kon ik nog aan de wedstrijd in Portugal meedoen waar ik deze keer 1e ben geworden. Daarna heb ik nog wat wedstrijden in Nederland gespeeld, waaronder KLM Open ‘Beat the pro’. Waar ik het eerste meisje van de hele wereld was die dat heeft gewonnen, wie had dat gedacht! Hiermee kwam ik op StudioSport en kreeg ik een hoop aandacht in de Nederlandse en internationale websites. Ik had ook nog een wedstrijd in Frankrijk op een hele moeilijke baan. De Europese top was er en het was best wel spannend: ik deed nu namelijk mee in de categorie tot 17 jaar waar ik de jongste was. Hier ben ik 5de geworden. Op dit moment ben ik gevraagd om op een van de mooiste en beste golfclubs van Nederland te gaan spelen: De Noordwijkse. Daar ga ik competitie spelen en trainen.

Voor in de toekomst is mijn ambitie dat ik Nederlands Kampioen wil worden en op de internationale Dames Tour ga spelen.
Ik wil vooral mijn vader, moeder, opa, oma, broertje en oom bedanken want hun steunen mij enorm, zonder hun support had ik nooit zo kunnen gaan golfen als dat ik nu doe. Het is nu winter dus ik ga weer hard trainen voor al mijn wedstrijden in het seizoen.