Ik ben Christian Pablos en ik speel basketbal. Ik ben 15 jaar en zit in 4V2 op het Amstelveen College. Ik vind Basketbal een hele leuke sport omdat je veel de bal aanraakt en veel punten maakt als team. De wedstrijd kan héél snel veranderen als het niet goed gaat. En ook kan je in de laatste minuut nog een achterstand van 10 punten wegwerken.

Na veel sporten uit te proberen toen ik klein was zoals voetbal en tennis vond ik basketbal uiteindelijk toch mijn sport. In Spanje waar ik geboren ben is basketbal heel groot, zo zijn ze het tweede beste land in de wereld na USA. Op mijn zevende begon ik bij MBCA Amstelveen waar mijn vader in het bestuur zit en zelf trainer & speler is. In die tijd was het nog geen grote club en ik moest in een u12 team direct spelen. Mijn eerste wedstrijd werden wij met 107-1 afgemaakt, niet zo leuk als je net met een sport begint. Maar het kon alleen beter gaan ha ha..

In de U14 was ons team gemixt met het team van de Harlemlakers uit Osdorp. Zo was er een sterker team gemaakt met de beste spelers van elke club. Een nieuwe vereniging was opgericht, AAC (Amsterdam Amstelveen Combinatie), en daar konden wij landelijk op het hoogste niveau spelen.

Vorig seizoen zat ik in het Noord-Hollands selectie en ik mocht meedoen aan de Battle of Talents. Dat is een toernooi waarin je speelt tegen andere selecties uit West, Zuid, Noord en Oost Nederland. Dat was een hele gave ervaring omdat het niveau heel hoog was.

De sport combineren met school gaat tot nu toe heel erg goed. Ik train nu bij de U16 4 keer per week, 2 in de Goudsmithal en 2 in de Calandhal in Osdorp, plus 1 of 2 wedstrijden in het weekend. De laatste 3 jaren heb ik geen problemen gehad met huiswerk of toetsen. Maar je moet wel goed plannen. Vooral als je een toetsweek hebt. Dan moet je soms wel 2 weken van te voren beginnen met leren.

Mijn doel is nu om vooral door te gaan met spelen. Ik moet fysiek sterker worden, omdat ik nu merk dat de tegenstanders steeds groter en breder worden. Ook hoop ik nog dit seizoen in het Noord-Hollands team te spelen en wie weet of ik in de toekomst het Nederlands team kan halen. Ik ga hiervoor hard werken en volgende zomer zal ik naar een basketbal camp in Oregon gaan om mijn skills te verbeteren, want dat lijkt me een hele gave ervaring.