Mijn naam is Casper Rammeloo, voor het begin van het winterseizoen bij Diamonds ben ik in de herfstvakantie mee geweest met een team van Amsterdam Pirates naar Barcelona om een 4-daags internationaal toernooi te spelen. Dat was supergaaf, er waren teams uit Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland, en Tsjechië. De halve finale hebben we verloren van de uiteindelijke winnaar van het toernooi. We hebben wel de wedstrijd om de 3e plaats gewonnen, dus een heel mooi resultaat behaald.

In November begon de wintertraining bij Diamonds. De eerste 2 maanden hebben geen bal aangeraakt en alleen maar kracht- en conditietraining gedaan.
Vanaf Januari gingen we ook weer slagtraining, fielden en pitchertraining doen als voorbereiding op het competitieseizoen.
In Maart konden we langzaamaan weer buiten gaan trainen en de competitie begon eindelijk in april. Er zijn nog maar 4 baseball academy’s in Nederland en we begonnen het seizoen met een mix-toernooi. Dat was leuk, zo leer je ook spelers van andere academy’s kennen waar je misschien bij latere toernooien ook mee samen gaat spelen.

Dat was al eind April het geval, ik werd geselecteerd om met een team van academy spelers mee te doen aan het internationale Pony League toernooi in Praag. Er deden 4 Nederlandse academy teams mee, 2 onder 14 jaar en 2 onder 16. Ik zat in het 2e team onder 14, het team met de nieuwe jongere jongens. We gingen er met 2 bussen naar toe en zaten met alle spelers en coaches in een hotel. Ouders mochten wel komen kijken, maar niet bij ons in het hotel slapen. Dat was best spannend, ik zat bij niemand van de Diamonds in het team. Ik heb het heel leuk gehad en veel nieuwe vrienden gemaakt. Ook had ik geweldige coaches. Gelukkig waren mijn ouders ook naar Praag gekomen om te kijken en ons aan te moedigen.
We gingen heel goed met ons team, werden 1e in onze pool. Uiteindelijk stonden we in de halve finale tegenover het andere Nederlandse team met alle ouderejaars spelers en verloren we deze wedstrijd helaas. Het was wel nog spannend! De wedstrijd om de 3e plaats wonnen we van Oostenrijk, het andere Nederlands team heeft het toernooi gewonnen.

Na Praag ging het competitie seizoen weer verder en moest ik ineens weer tegen mijn Praagse teamgenoten spelen.

In Mei heb ik meegedaan aan het NK Little League in Almere. Ik was geselecteerd voor team Amsterdam, samen met mijn broer. Dat was een 2-daags toernooi, helaas verloren we dit jaar in de finale van Rotterdam en mochten zij naar het EK in Polen.

In de competitie zijn we met de de Diamonds aspiranten uiteindelijk 3e geworden. In het begin van het seizoen moesten we even op gang komen met een team waarin de helft van de spelers nieuw was, maar we gingen steeds beter spelen. Ik heb meestal gepitcht of in het outfield gestaan. Eén keer heb ik een hele wedstrijd zonder tegenpunten uitgegooid, dat was een superwedstrijd.
Helaas heb ik begin September mijn arm gebroken bij een duikbal op de training en het eind van het seizoen daardoor moeten missen.
Nu hebben we de maand Oktober onze verplichte rustmaand, dus mijn arm kan weer goed aansterken en dan kan ik in November weer meedoen met de start van de Wintertraining.
Ik ben wel benieuwd naar volgend seizoen. Er blijven met mij nog 3 jongens over in het aspiranten team, de rest is allemaal nieuw. Ik hoop dat het een leuk team wordt waarmee we leuke potjes honkbal gaan spelen.

BEWEEG ONLINE!De binnensportaccommodaties zijn gesloten, maar we houden u thuis in beweging!

Alle binnensportaccommodaties en het binnenbad van zwembad De Meerkamp zijn in ieder geval tot en met maandag 15 maart 2021 gesloten.

Ons buitenbad is wel open!
U kunt elke dag tussen 08.00 - 17.00 uur buiten zwemmen.
Voor reserveringen ga naar www.meerkamp.nl

U kunt ook op onze website in beweging blijven met diverse workouts voor thuis. Zoek een workout die bij u past en ga thuis lekker aan de slag!

Veel succes en blijf bewegen!