Hallo lezers!

Misschien kennen sommigen mij nog, maar de meesten denk ik niet. Daarom zal ik mezelf even kort voorstellen. Ik ben Britt van der Baan, 16 jaar oud en ik woon momenteel op Papendal.

In 2015 won ik de Rabobank Stimuleringsprijs voor jong talent. Kort daarna werd ik aangenomen op de HandbalAcademie in Arnhem. Daarna ging het allemaal erg snel en voor ik het wist kon ik mijn kamer gaan inrichten in Arnhem. Niet erg groot maar genoeg ruimte voor mijn bed en mijn bureau. Daarnaast heb ik ook een eigen badkamer met een wc en een douche.

Hier train ik iedere dag twee keer, één keer kracht en één baltraining. Behalve op woensdag, dan hebben we een ‘rustdag’ met maar één baltraining. Tussen de trainingen door ga ik naar school op het Beekdal-lyceum. Dit was aan het begin erg wennen omdat mijn lesdagen er totaal anders uitzien dan op mijn oude school: het HWC. Op het HWC zijn er namelijk 80 minuten lessen, waardoor je veel zelfstandig kan werken in de les en maximaal 5 lesuren op een dag hebt. Op het beekdal heb ik een aangepast rooster, waardoor ik alleen de vakken hoef te doen waar ik uiteindelijk ook eindexamen in ga doen. Nu heb ik ook maximaal 5 lessen, maar dan van 50 minuten, zodat ik genoeg tijd over houd om te trainen. Ik zit nu in 5 VWO en ik denk er over na om mijn eindexamen in twee jaar te doen. Ook dit kan omdat ik op het Beekdal zit!

Op Papendal wonen we met 25 handbal meiden op 1 verdieping. Daarnaast wonen er nog veel andere sporters. Naast mij zit een meerkamper en op sommige hoekjes zitten rolstoel-basketballers. Boven ons wonen ook nog veel volleyballers en volleybalsters. Op vrijdag na school wordt ik opgehaald en ga ik weer naar huis. Die avond train ik dan bij mijn club, VOC Amsterdam. Zaterdag speel ik dan ook een wedstrijd met dat team. Ik heb het erg naar mijn zin in Arnhem ondanks dat ik thuis af en toe ook wel een beetje mis. Het moeilijkste van verhuizen naar Arnhem vond ik mijn vriendinnen achterlaten in Amstelveen!

Ik hoop dat jullie zo een idee hebben gekregen van hoe mijn leven er uit ziet !