Spelenderwijs sport ontdekken.
Kinderen willen vooral spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Lekker ravotten en de wereld ontdekken. Wat is er dan leuker dan met elkaar sporten?! Leuk, en ook nog eens goed voor je ontwikkeling. Door te sporten verbeteren kinderen hun motorische en sociale vaardigheden. Zeker als ze op jonge leeftijd al spelenderwijs kennismaken met verschillende vormen van sporten en bewegen.

Multisport
Multisport is een sport- en beweegprogramma voor 5-8 jarigen. Kinderen ervaren wat het is om met plezier te bewegen. Spelenderwijs doen zij de eerste ervaringen op in sporten onder begeleiding van een ervaren sporttrainer. Iedere week en het hele jaar door op dezelfde locatie en op een vast moment, zonder lange zomer- of winterstop. De trainingen vinden plaats in groepjes van maximaal 12 kinderen. Zo kan de trainer ieder kind voldoende aandacht geven en het voor iedereen uitdagend én leuk maken!

Waarom meerdere sportvaardigheden?
Kinderen beginnen steeds jonger met sporten. Dat is goed! Maar kinderen die zich al op jonge leeftijd toespitsen op één tak van sport ontwikkelen zich eenzijdig. De nadruk ligt dan al snel op het aanleren van sportspecifieke vaardigheden, terwijl een brede motorische basis ontbreekt. Die brede basis ontwikkelen kinderen door op jonge leeftijd verschillende vormen van sporten en bewegen te oefenen. Het programma is dan ook gebaseerd op verschillende motorische vaardigheden en er worden oefeningen van veel verschillende sporten gebruikt. Van stoeien tot vangen en gooien en van klimmen en klauteren tot rennen en springen! En nog veel meer. Naast beweegvaardigheden is er ruim aandacht voor de sociale en persoonlijke aspecten die met sporten en bewegen ontwikkeld worden. In alle activiteiten staat uiteraard het ervaren van plezier voorop!

In de Beweegbox!
Multisport wordt gegeven in de interactieve Beweegbox! In de beweegbox is een interactieve beweegmuur die kinderen uitdaagt hun motorische vaardigheden spelenderwijs te ontwikkelen. Daarnaast staat de Beweegbox vol met uitdagend en leuk sport en spel materiaal dat steeds weer in een andere vorm aangeboden wordt.

Meedoen?
Lijkt Multisport je wat? Meld je dan aan!
Wie: kinderen van 5-10 jaar
Wanneer: elke maandag van 15.45-16.30 uur (5-7 jaar) en van 16.45-17.30 uur (8-10 jaar).
Locatie: De Beweegbox, Sportlaan 29, Amstelveen (7 oktober t/m 29 juni)
Kosten: €95 voor 18 weken
€150 euro voor 36 weken

Meer informatie of aanmelden? Mail: k.mol@amstelveensport.nl of bel 088-8585 104