World Clean Up Day

World Clean Up Day, wij doen mee!

Een schone omgeving om in te sporten, dat willen we toch allemaal?
Daarom steunen AmstelveenSport en Zwembad De Meerkamp van harte het initiatief van JCI Amstelland om de omgeving van het zwembad en de sportvelden op zaterdag 21 september schoon te maken. Zo sport je prettiger én krijgt je een goede work-out in één. Hieronder de oproep van JCI Amstelland en de link om aan te melden.

Op zaterdag 21 september is het weer Wereld schoonmaak dag, World Clean Up Day. Over de hele wereld is er aandacht voor zwerfafval en zijn er schoonmaakacties. Reden is dat het afval het milieu schaadt (minder diersterfte) en het er gewoon zoveel prettiger uitziet als het buiten schoon is. Daarom willen we bewustwording om zo min mogelijk afval te creëren en als het er is, het zo goed mogelijk verwerken zodat het niet in ons milieu terecht komt.

JCI Amstelland heeft vorig jaar de schoonmaak actie in Amstelveen georganiseerd rondom zwembad de Meerkamp. Bij de sportvelden, het Amstelveen college, het HWC, in de nabijgelegen woonwijk en rond het zwembad werd (helaas) kilo’s afval verzameld. Met hulp van de gemeente Amstelveen, Nederland Schoon, Annemarie van Leent (die schoonmaakacties in Amstelveen coördineert), sportcafé de Meerkamp en vele anderen is dit een succes geweest.

Wil je dit jaar ook komen helpen met zoveel mogelijk van uw verenigingsleden, scholieren, zwembadgasten, sporters, bewoners? Zet het nu vast in de agenda en meld je meteen aan via de volgende Facebook link zodat we je in beeld hebben en je de laatste informatie hebt. Het zal in de ochtend zijn. Er wordt gezorgd voor materiaal zoals handschoenen, prikkers, vuilniszakken en een versnapering.

https://www.facebook.com/events/2229919530654803/?ti=ia

Heb je vragen of opmerkingen, die horen we graag.

Met vriendelijke groet,

Tamara Noorlander, Jasper den Duyf en David Zuilhof
Impact commissie JCI Amstelland
www.jciamstelland.nl
www.worldcleanupday.nl