Workshop energiebesparing en voldoen aan de nieuwe wetgeving

Wist u dat uw sportvereniging voor 1 juli moet voldoen aan de informatieplicht van de Wet Milieubeheer? En dat de meeste sportvereniging tot wel 7.000 euro per jaar aan energiebesparing kunnen realiseren?

Nieuwe wet voor wie?
Bedrijven en instellingen met een verbruik van meer dan 50.000 kWh en/of meer dan 25.000 m3 gas moeten voldoen aan een informatieplicht van de Wet Milieubeheer (EML) anders riskeren ze een boete.
Een meerderheid (70%) van de Nederlandse sportverenigingen vallen door hun verbruik hieronder.

Welke verplichting?
Deze sportverenigingen moeten vóór 1 juli 2019 via een vragenlijst van het e-loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aangeven in hoeverre ze aan de nieuwe Wet Milieubeheer voldoen. Deze lijst bestaat uit 50 verplichte energiebesparende maatregelen die doorgevoerd moeten worden máár zich wel binnen vijf jaar terugverdienen. Deelnemers van de workshop kunnen zich vóór de workshop al aanmelden via

https://mijn.rvo.nl/informatieplicht-energiebesparing

Ook voor sportverenigingen met een lager energieverbruik is deelname aan de workshop interessant. Tijdens de workshop krijgt u tal van tips om energiebesparing te realiseren bij uw sportvereniging. De energiekosten van sportvereniging bedragen gemiddeld 15-20% van de totale begroting. Door energie te besparen kunt u op eenvoudige wijze deze kosten halveren. Ook krijgt u tijdens de workshop uitleg over de talloze subsidiemogelijkheden voor sportverenigingen.

Interactieve workshop verduurzaam uw sportvereniging
Onze 2 uur durende interactieve workshop bestaat uit een afwisselend programma bestaande uit een theorie onderdeel en een praktijk onderdeel. Het programma is als volgt:

– Algemene uitleg energiebesparing voor sportverenigingen
– Subsidiemogelijkheden voor sportverenigingen
– Uitleg EML wetgeving in relatie tot het energieverbruik van sportverenigingen
– Aan de slag met het invullen van de EML door middel van de tool de Rijksdienst voor ondernemend Nederland

Na afloop van de workshop kunt u onbeperkt gebruik maken van de digitale helpdesk van Green Leisure met vragen over het invullen van de EML tool RVO.

Resultaat!
Door deelname aan deze interactieve workshop voldoen de verenigingen aan hun informatieplicht horend bij de Wet Milieubeheer en verkrijgen zij inzicht in de besparingsmogelijkheden voor hun vereniging.

Kosten
Deze workshop kost € 99,- per vereniging, maar wordt vanwege de urgentie van het onderwerp aan Amstelveense en Aalsmeerse verenigingen gratis aangeboden door de gemeente Amstelveen. Ook verenigingen uit andere gemeenten zijn welkom, voor hen kost de workshop € 99,-.

Aanmelden
U kunt met maximaal 2 (bestuurs)leden deelnemen aan deze workshop. U kunt zich tot uiterlijk 15 mei aanmelden. De workshop gaat door bij 10 deelnemende verenigingen. U krijgt daar uiterlijk op donderdag 16 mei bericht van.

Wellicht tot ziens op woensdag 22 mei.

Datum

Tijd

19:30 - 21:30

Locatie

Nieuwe Bankrashal
Pandora 3, Amstelveen
Categorie
AmstelveenSport

Organisator

AmstelveenSport
Telefoon
088-8585100
Email
info@amstelveensport.nl
september 2020
oktober 2020
Geen evenementen gevonden!
Meer laden