Wethouder sport bij nationale sportherdenking

NATIONALE SPORTHERDENKING BIJ OLYMPISCH STADION IN TEKEN VAN BASKETBAL

Amsterdam, 30 april- Op 4 mei om 12.30 uur vindt de jaarlijkse Nationale Sportherdenking plaats bij het Olympisch Stadion in Amsterdam, buiten bij het beeld van Prometheus. Dit jaar is het thema basketbal in de Tweede Wereldoorlog.

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog was basketbal nog een jonge sport in ons land, met alleen in Amsterdam een competitie. Opmerkelijk was dat er in Rotterdam pas in de laatste oorlogsjaren een geheime competitie werd gespeeld met eigen regels. Hieraan deden ook enkele Amsterdammers mee die in eigen stad niet meer konden spelen. Het waren Canadese soldaten die bij de Bevrijding waren betrokken, die in die tijd in Rotterdam heel veel hebben gedaan om basketbal verder te ontwikkelen. Ook in Amsterdam waren ze betrokken bij de wederopbouw van het basketbal. Een belangrijk basketbalbestuurder uit die tijd is Dick Schmüll. Na de Tweede Wereldoorlog kwam rolstoelbasketbal op, onder andere door de vele oorlogsinvaliden. Rolstoelbasketbal is een officiële sport op de Paralympische Spelen vanaf 1960.

Tijdens de ceremoniële herdenking zal onder andere wethouder sport van Amstelveen, Rob Ellermeijer samen met de wethouder sport van Amsterdam, Simone Kukenheim een krans leggen ter nagedachtenis van de gevallen sporters in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast zal Carel Eiting, voormalig toptalent uit de talent poule van AmstelveenSport, namens Ajax een krans leggen.

De Amstelveense Basketbal vereniging MBCA geeft voor en na de ceremoniële herdenking demonstratie wedstrijden.

12.00 uur: Demonstratiewedstrijd MBCA
12.30 uur: Herdenking bij beeld van Prometheus, op het plein voor het Olympisch Stadion.
13.00 uur: Demonstratiewedstrijd MBCA

U bent van harte welkom bovenstaand programma bij te wonen.

Datum

Tijd

12:00 - 13:00

Locatie

Olympisch Stadion
Olympisch stadion 2
Categorie
AmstelveenSport

Organisator

AmstelveenSport
Telefoon
088-8585100
Email
info@amstelveensport.nl
september 2020
Geen evenementen gevonden!
Meer laden