Maak kennis met  Berit Gunderson, de nieuwe talentbegeleider van AmstelveenSport

Met ingang van 1 augustus 2019 is Berit Gunderson vol enthousiasme aan de slag gegaan als talentbegeleider bij AmstelveenSport. Zij is de opvolgster van Agnes Brunninkhuis en is naast Ron Berteling verantwoordelijk voor de begeleiding van 200 talenten uit de sport en cultuur sector. Deze talenten wonen, studeren of sporten in Amstelveen en Amstelland hebben zich aangemeld bij AmstelveenSport voor ondersteuning bij de combinatie sport en school 

Berit Gunderson: “Sport is niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven. Al vanaf jongs af aan ben ik nationaal en internationaal actief in de wereld van de topsport. Ongeveer tien jaar geleden kwam ik, vanuit mijn eigen topsportcarrière als kunstrijdster, in aanraking met AmstelveenSport. Agnes Brunninkhuis bood ondersteuning aan om mijn topsport optimaal te kunnen combineren met mijn school. Dit was voor mij en mijn ouders helemaal nieuw, omdat talentbegeleiding in die periode er niet was. Ik heb ontzettend fijne ondersteuning gehad van toen nog ‘Sportbedrijf Amstelveen’.  

Na het behalen van mijn HAVO diploma op het Keizer Karel College ben ik gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik koos voor de opleiding Sportkunde (leerroute Sport, Management & Ondernemen) en deze studie heb ik in vier jaar kunnen afronden. Op de HvA heb ik ook de juiste ondersteuning gekregen voor mijn topsport, waardoor ik dit nooit heb hoeven opgeven. Ik heb ook een Master in Coaching gevolgd op het Johan Cruyff Institute zodat ik dan niet alleen het ‘management deel’ van de topsport kant begrijp, maar ook in staat ben om talenten en alle andere betrokkenen op een juiste manier te coachen en begeleiden. 

Ik ben als kunstrijder ondertussen wel ‘bejaard’, dus dat maakt dat ik een andere uitdaging ben gaan zoeken. Mijn passie ligt momenteel in het rijden van marathons op de skeelers en daarbij maak ik ook veel trainingsuren op de racefiets. Ik streef nog iedere dag naar het hoogst haalbare. In mijn werkzaamheden als talentbegeleider bij AmstelveenSport en mijn eigen sport. Ik denk dat ik het enorm naar mijn zin ga hebben bij AmstelveenSport en dat deze functie écht bij mij past. 

Mijn doel voor de toekomst is om talentontwikkeling in Amstelveen en Amstelland verder uit te breiden. Ik wil de kinderen hoofdzakelijk de boodschap meegeven dat het erg belangrijk is om de middelbare school af te ronden. Er zijn maar weinig talenten die écht de top halen. Sommige moeten vroegtijdig afhaken door blessures of halen het nét niet. Een maatschappelijke carrière is op dat moment dan de volgende stap en daar heb je wel een diploma voor nodig!  

Daarnaast hoop ik in de komende jaren bedrijven te vinden die zich willen aansluiten bij ons en eventuele financiële ondersteuning kunnen bieden aan de talenten. Enerzijds biedt dit kansen voor het bedrijf om zich te verbinden met maatschappelijk verantwoord ondernemen en anderzijds om de talenten extra te motiveren en een steuntje in de rug te bieden voor hun (sport) carrière. 

Meer informatie:
Wilt u meer informatie over talentbegeleiding van AmstelveenSport? Meen dan contact op met Berit of Ron. talent@amstelveensport.nl, 088-8585105