Dit jaar hebben maar liefst 10 verenigingen een uitvoerige motivatie gestuurd, waarin zij hun sportvereniging voorstelden als dé van Sportvereniging van het jaar 2019. De motivaties van AV Startbaan, i-Turn, Klaverjasclub De Meent, KVA, MHC Amstelveen, RODA’23, Sporting Martinus, Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, United Amstelveen en Zwemvereniging de Watervrienden zijn door de jury nauwlettend gelezen en beoordeeld op de criteria.

De jury
De jury bestaat uit de raadsleden Marga van Herteryck, Jacqueline Höcker, Anne-Mieke van der Vet, Wil Roode, Victor Frequin, Clint Nieuwendijk, beleidsmedewerker sport Tjipke Bokma en voorzitter Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport. De jury was onder de indruk van de inzendingen van iedere afzonderlijke vereniging. Veel verenigingen laten zien sociaal betrokken te zijn, een buurtfunctie te vervullen en rookvrij te zijn of te worden. De keuze was daardoor moeilijk, maar wel unaniem.

De genomineerden
Over de genomineerde verenigingen zegt de jury dat deze zonder uitzondering een grote bijdrage geleverd hebben aan Amstelveen, dat ze bij uitstek het clubgevoel vertegenwoordigen en zich als eerste ingezet hebben voor een rookvrij Amstelveen. Deze verenigingen hebben bijgedragen aan acceptatie en gemeenschapszin en maatschappelijke betrokkenheid getoond.

Genomineerd zijn (in alfabetische volgorde):

  • Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA)
  • Sporting Martinus
  • Zwemvereniging de Watervrienden

De winnaar
Tijdens het Amstelveens Sportgala op 24 januari wordt bekend gemaakt welke vereniging zich “Sportvereniging van het jaar 2019” mag noemen en de wisselbeker en de cheque van € 2.500,00 in ontvangst mag nemen van wethouder sport, Rob Ellermeijer. Het Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.