De Beweegbus

Wat is de Beweegbus?

AmstelveenSport zet de Beweegbus in om Amstelveners van jong tot oud te motiveren om meer te bewegen. De bus is uitgerust met een grote diversiteit aan (sport)attributen die het mogelijk maken op welke locatie dan ook verschillende vormen van bewegen te realiseren. Dat kan door heuse sportveldjes op te bouwen, een parcours of een bootcamp voor de jeugd uit te zetten, of leuke beweegactiviteiten te gebruiken die de mobiliteit van senioren bevorderen. De Beweegbus gaat de wijk in en zoekt de bewoners op. Denk aan het schoolplein, bij een grasveld in de wijk of in de omgeving van een wijkcentrum of zorginstelling. De bus beschikt daarnaast ook over een luifel, dus ook een kopje koffie/thee na afloop van de activiteit is mogelijk. Bewegen is ook een manier om sociaal contact te bevorderen!

Wat doet de Beweegbus?

Extra beweegmoment voor basisschoolkinderen
AmstelveenSport wil een extra beweegmoment creëren voor kinderen. Doel hiervan is dat kinderen, naast de reguliere gymles, een extra moment krijgen om te bewegen, wat tevens kan zorgen voor werkdrukvermindering bij de leerkrachten.
Samen met professionele begeleiders van AmstelveenSport wordt de Beweegbus ingezet. Deze bus bevat unieke en veelzijdige materialen, de verschillende klassen kunnen achter elkaar komen sporten en bewegen, buiten. Mogelijk biedt de Beweegbus uitkomst aan scholen met een tekort aan uren binnen sportaccommodaties.

Feestdagen op school
Binnen het reguliere schooljaar kennen we een aantal ‘feestdagen’, meester/juffen dag, sportdag, koningsdag, open dag etc. Hoe leuk is het om een feestdag in te vullen met de Beweegbus. Samen met AmstelveenSport vult de school de behoefte in, kiest een thema, zoekt materialen uit te en krijgt ondersteuning van professionals van AmstelveenSport.

Naschoolse sport
Vanuit AmstelveenSport worden er bij de naschoolse opvang verschillende sportactiviteiten georganiseerd. Dit gebeurt in samenwerking met de school. Met de Beweegbus worden er verschillende sport- en spelonderdelen neergezet waarbij kinderen een uur lang kunnen bewegen. Kinderen van groep 3 tot en met groep 8 spelen met elkaar, iedereen wordt door elkaar gemixt en er kan volop worden gespeeld. Altijd wordt er geopend met een beginspel en afgesloten met een eindspel, waardoor er een duidelijke structuur zichtbaar is voor de deelnemers.

TSO cursus
De TSO-cursus wordt vanuit AmstelveenSport gegeven voor TSO-begeleiders. Hierin wordt in 3 lessen uitgelegd hoe je eenvoudig en met weinig materiaal een spel kan begeleiden/geven. Het omvat 3 theorie lessen van 1 uur met aansluitend een praktijk oefenmoment. Het idee is dat TSO-begeleiders een structuur leren die zorgt voor een vast beweegmoment tijdens de TSO. Hierbij wordt een open stijl gehanteerd waardoor de cursisten veel eigen inbreng hebben en vragen kunnen stellen. Daarnaast worden er op het schoolplein worden met de Beweegbus een aantal leuke materialen uitgezet waar de kinderen tijdens de TSO mee aan de slag kunnen.

TSO buitenspeel moment
Het buitenspeelmoment wordt georganiseerd door AmstelveenSport in samenwerking met TSO. Op een samen afgesproken veld worden verschillende beweeg onderdelen uitgezet. Denk hierbij aan een mini sportdag. Het idee is dat de TSO zorgt voor begeleiders en dat AmstelveenSport een professionele begeleider verzorgt die alles coördineert en uitzet. Deze sportdag word uitgezet voor een hele school, maar ook voor een aantal klassen. Dit is afhankelijk van het aantal begeleiders, die door de school worden geleverd.

Voor meer informatie of vragen mail dan naar e.beertsen@amstelveensport.nl

AmstelveenSport:
088 - 858155
verhuur@amstelveensport.nl

Schrijf je in de voor het AmstelveenSport Nieuws

CONTACT INFORMATIE
Adres & contact
AmstelveenSport
Sportlaan 25
1185 TB Amstelveen
088 8585 100
info@amstelveensport.nl

AMSTELVEENSPORT NIEUWS

maart 2021
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Sportagenda

Jaarlijks Maandelijks Wekelijks Dagelijks List
maart 2021
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

BEWEEGBUS IN DE WIJK

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

BEWEEG ONLINE!De binnensportaccommodaties zijn gesloten, maar we houden u thuis in beweging!

Alle binnensportaccommodaties en het binnenbad van zwembad De Meerkamp zijn in ieder geval tot en met maandag 15 maart 2021 gesloten.

Ons buitenbad is wel open!
U kunt elke dag tussen 08.00 - 17.00 uur buiten zwemmen.
Voor reserveringen ga naar www.meerkamp.nl

U kunt ook op onze website in beweging blijven met diverse workouts voor thuis. Zoek een workout die bij u past en ga thuis lekker aan de slag!

Veel succes en blijf bewegen!