Alysha van Neck:
De top bereiken bij het veldrijden én op de baan, dat is mijn doel

Mijn naam is Alysha van Neck, ik ben 15 jaar en zit in 3 VWO van het HWC. Door mijn opa en zus ben ik in aanraking gekomen met wielrennen en zelf ben ik op mijn 7e ook gaan wielrennen.

Ik ben lid van de wielerclub WTC de Amstel in Amstelveen. Ik rijd al sinds categorie 1 (jongste jeugdcategorie) bij WTC. Op dit moment rijd ik in de categorie nieuweling meisjes (1ste jaars). Ik train bijna dagelijks, zowel bij de club als alleen. Op de club train ik voornamelijk met de jongens mee, omdat er helaas te weinig meisjes wielrennen op onze club. Bij elkaar train ik ongeveer 8-10 uur per week en ieder weekend rijd ik minimaal één wedstrijd.

De wedstrijden zijn landelijk en soms internationaal. In de zomervakantie rijd ik de European Junior Cycling Tour Assen, dit is een heel bekende internationale zesdaagse koers, waar renners vanuit de hele wereld aan mee doen. Het is altijd een hele leuke en zware koers.

Mijn begeleiding bestaat uit mijn moeder, oma en zus. Samen zorgen ze voor vervoer, voeding, coaching en trainingsschema’s. In het wielrennen is het onderhouden van je materiaal erg belangrijk, voor mechanische hulp gaan we altijd naar Ger Bikes in Amsterdam-Oost.

Het seizoen is eind februari begonnen en ik heb al podium gereden bij regiokampioenschappen en ben kampioen van Amsterdam geworden. Bij grote landelijke wedstrijden rijd ik meestal goed voorin het peloton en ik hoop dit seizoen ook podium te rijden.

Buiten het wegseizoen rijd ik op de baan en neem ik deel aan grote wedstrijden, zoals de Zesdaagse van Rotterdam en NK’s. Ik doe ook aan veldrijden, maar dat doe ik vooral voor de techniek.

Mijn doel op de weg is om net als Mathieu van der Poel of Wout van Aert in het veldrijden de beste te worden. Op de baan wil ik ook graag het hoogste niveau halen.

Soms is het lastig om mijn sport te combineren met school, maar gelukkig krijg ik hulp van Topsport Amstelveen en van school. Zij helpen me met het combineren van sport en studie, waardoor ik beide kan doen.

Wilt u meer informatie over talentbegeleiding?
Klikt u dan hier en coaches van DSS erg belangrijk en daar ben ik heel dankbaar voor.

Contact

Voor meer informatie
U kunt altijd contact met ons opnemen.
Agnes Brunninkhuis
Coördinator Talentbegeleiding
088 – 8585 105
a.brunninkhuis@amstelveensport.nl