Participe organiseert in samenwerking met AmstelveenSport de cursus Lichter Leven.

Voor wie
Veel mensen voelen zich wel eens ‘vast’ zitten. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer er iets onplezierigs is gebeurd zoals conflicten met anderen, bij tegenslag of bij ziekte. Soms blijft dat gevoel bestaan. Alles lijkt dan kleurloos en je beleeft geen plezier. Je kunt je somber voelen, of andere klachten zoals slaap- of eetproblemen, vermoeidheid, rugpijn, hoofdpijn of schuldgevoelens hebben.
De training is voor (jong)volwassenen en ouderen die last hebben van somberheid en ‘nergens meer zin in hebben’. Zij willen actief leren hoe ze hier anders mee om kunnen gaan.

Opzet
In de training wordt gewerkt aan het aanleren van en oefenen met vaardigheden die je stemming verbeteren. Zo is er aandacht voor leren ontspannen, organiseren van plezierige activiteiten, voor gezond denken en assertiviteit.

Werkwijze
In de training wordt informatie gegeven over omgaan met somberheid of negatieve gevoelens. We werken met praktische tips en oefeningen die je vaardigheden verbeteren. We werken onder andere met voorbeelden van deelnemers die deze willen delen. Deelname aan de groep maakt dat deelnemers ervaringen van elkaar herkennen en steun vinden.

Praktische informatie
Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek in de groep. Uw verwachtingen worden besproken en er wordt meer verteld over onze werkwijze.

• De training bestaat uit 6 bijeenkomsten.
• De bijeenkomsten duren in principe 2 uur.
• In het tweede uur wordt er buiten oefeningen gedaan en een stuk gewandeld.
• Er zijn maximaal 12 deelnemers.
• U wordt begeleid door ervaren maatschappelijk werkers.
• Deelname is kosteloos.

Meer info en/of aanmelden:

Aalsmeer
0297 326670 team.aalsmeer@participe.nu

Amstelveen
020 5430440
team.amstelveen@participe.nu

Ouder Amstel
020 6907695
team.ouder-amstel@participe.nu

Uithoorn
0297 562955
team.uithoorn@participe.nu